Het beginnen van een draadje en het reageren op een draadje

starten van een draad, ofwel.. het stellen van een nieuwe vraag

Zoals in een ander deel van de handleiding al is uitgelegd bestaat onze Workspace uit diverse kanelen of channels. Op dit moment zijn er 9 openbare channels, grotendeels overeenkomend met de mailinglijsten. Elk channel is er voor om je vragen te kunnen stellen.

Dit stukje van de handleiding gaat erover hoe je een nieuwe vraag stelt en waar je dat doet en daarbij hoe je op een al gestelde vraag kunt reageren, ofwel.. hoe kun je deelnemen aan een discussie.

Het handige van Slack is dat, als je het goed doet, van elke vraag een eigen draadje ontstaat. In het hoofdscherm van Slack zie je dan per channel de vragen en bij die vragen zie je hoeveel keer is gereageerd en door wie.

Hoe stel je nu een vraag, ofwel.. hoe start je een draad?

Je gaat naar het channel waar je je vraag wilt stellen en begint met het stellen van je vraag in het vak onderaan de pagina.

In het veld zie je rechtsonder een aantal tekentjes: Met Aa kun je de opmaak balk wel of niet in beeld brengen. Met @ kun je iemand taggen. In de meeste gevallen zal deze persoon ook een berichtje krijgen dat ze in een post is getagd en weet ze dat ze daar even moet gaan kijken. Met de smiley kun je emoticons toevoegen en met de paperclip een bestand.

Heb je je bericht getikt dan tik je op het pijltje rechts om het bericht te plaatsen.

Eenmaal geplaatst komt het bericht onderaan het overzicht te staan.

Hierboven zie je een aantal draadjes waarop al gereageerd is. Klik op het aantal reacties en er opent zich een kolom rechts met alle reacties.

Een nieuwe reactie plaatsen doe je onder de andere reacties.. dus niet onder de berichten; Zo blijft elke discussie in een eigen draad en blijft de boel lekker overzichtelijk.

Naast het reageren op een vraag zijn er nog meer mogelijkheden. De meeste kennen we ook wel van facebook, instagram, linkedin ed…

Als je over het bericht gaat, dan verschijnt een kleine balk met mogelijke reageeropties.

Het duimpje omhoog kennen we wel van facebook, net zoals het hartje, wat we ook kennen van instagram. Het vinkje is handig om aan te geven dat een vraag is opgelost, maar geen idee of dat de werkelijke betekenis is. Dan krijg je de emoticons, klik je daarop dan krijg je veel keuzes.

Het is eventueel mogelijk om voor een aantal acties een vaste emoticon af te spreken….

Klik je op het spreekwolkje dan ga je naar de reacties.

Via share message kun je een bericht delen. Zo kun je bijvoorbeeld een bericht onder de aandacht brengen bij iemand.

Via de laatste knop kun je een bericht opslaan.

Met de drie puntjes krijg je nog een paar extra opties.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Slack