Lid worden van een kanaal/ een kanaal volgen

Elke Slack workspace bestaat uit kanalen. Dat kunnen er twee zijn maar ook twintig of tweehonderd. Kanalen staan in de desktop app in de linkerkolom van je Slackscherm.

en op mobiel in je beginscherm:

Kanalen staan onder het kopje ‘Channels’ en ze beginnen met een hekje/hashtag, een slotje of een plus-teken.

  • De kanalen die met een hekje beginnen zijn openbaar wat betekent dat alle leden van een workspace er lid van kunnen worden. Je bent lid van alle kanalen die je in jouw lijst ziet met een hekje er voor. Je kunt alle berichten in deze kanalen zien, je kunt er op reageren en je kunt zelf een nieuw bericht plaatsen.
  • Kanalen die met een slotje beginnen zijn privé en daar kun je dus alleen lid van zijn als je daarvoor bent uitgenodigd. Als je een lid bent van een privé-kanaal zie je deze in je lijstje met kanalen.
  • De kanalen die met een plus-teken beginnen zijn openbaar maar daar ben je nog geen lid van. Je kunt de berichten in dat kanaal wel zien maar er niet op reageren en ook geen nieuw bericht plaatsen.

NB! Op mobiel zijn de openbare kanalen waar je nog geen lid van bent niet zichtbaar in het startscherm, zie hieronder waar je deze kunt vinden.

Lid worden van een kanaal

Klik op de naam van het kanaal en dan op de groene ‘join channel’ button onderaan de berichten.

Kun je een kanaal niet vinden? Klik dan in de linkerkolom op ‘More’ en daarna op ‘Channel browser’, je krijgt dan een lijst met alle beschikbare kanalen in onze workspace.

Mobiel

Op mobiel klik je in het beginscherm op het +-teken naast het woord ‘Channels’.

dan op de naam van het kanaal en dan op de groene knop ‘join channel’ onderaan je scherm.

Als je voor het eerst op een workspace komt word je automatisch lid gemaakt de kanalen: ‘algemeen’, ‘hulp-op-slack’ en ‘voorstellen’.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Slack