Lid worden van Slack van Women on the Web

Er zijn op dit moment drie manieren om lid te worden van de Slack van Women on the Web:

Welke methode op jou van toepassing is, hangt af van of je al bekend bent bij Women on the Web. De drie methodes worden besproken in dit artikel.

Je was al lid van één van onze mailinglijsten en hebt een uitnodigingenlink ontvangen

Was je lid van één van onze mailinglijsten? Dan heb je via e-mail een uitnodigingenlink ontvangen. De link heeft een beperkte geldigheid. De informatie hierover heb je in de e-mail ontvangen.

Volg de link uit de e-mail. Je komt op een pagina waar je jezelf kunt aanmelden:

Voer je e-mailadres in, of log in met je Google account.

Het vervolg van deze handleiding gaat uit van het ingeven van een e-mailadres. De werkwijze voor ‘continue with Google’ is vergelijkbaar.

Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail om jouw adres te bevestigen.

Klik op de groene knop in de e-mail om jouw e-mailadres te bevestigen.

Je wordt doorgeleid naar een pagina waar je een wachtwoord kunt aanmaken. Ga verder in de handleiding bij ‘account aanmaken‘.

Iemand die al deelneemt bij Women on the Web nodigt jou uit

Heb je van een collega of vriendin de tip gekregen om ook deel te nemen bij Women on the Web? Zij kan jou uitnodigen!

Zij logt hiervoor in op Slack en kiest in de sitebar onder ‘Direct Messages’ voor ‘add teammate’:

Zij krijgt een popup waar ze jouw e-mailadres kan invullen en een kort berichtje kan achterlaten voor de beheerders van de Slack van Women on the Web.

Het is belangrijk dat hier het e-mailadres wordt ingevoerd waarmee jij lid wilt worden van de Slack. Op dit adres ontvang je de unieke link die alleen werkt wanneer je een account aanmaakt met dat adres.

De aanvraag wordt verzonden naar de beheerders. Het beheren van de Slack is vrijwilligerswerk. Geef ons dus 2 werkdagen de tijd om de aanvraag te verwerken.

Zodra de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt jouw collega of vriendin een berichtje van de Slackbot in Slack dat de aanvraag is goedgekeurd. Op het aangemelde e-mailadres verschijnt een mail met een grote knop om lid te worden:

Wanneer je klikt op de ‘join now’, wordt je doorgeleid naar de pagina waar je jouw account kunt aanmaken. Volg de handleiding verder bij ‘account aanmaken‘.

Je bent nieuw bij Women on the Web en meld je aan via de website

Ben je helemaal nieuw bij Women on the Web? Je bent van harte welkom om deel te nemen!

Om deel te nemen vul je eerst het formulier in op onze website. Dit formulier wordt gecontroleerd door één van onze beheerders. Zij werken volledig vrijwillig voor Women on the Web, geef ons dus even de tijd (2 werkdagen) om de aanvraag te verwerken.

Let op: geef in het formulier het e-mailadres op waarmee je lid wilt worden. Op dit adres ontvang je de unieke link die alleen werkt wanneer je een account aanmaakt met dat adres.

Zodra jouw aanvraag is verwerkt, ontvang je een uitnodiging via e-mail.

Wanneer je klikt op de ‘join now’, wordt je doorgeleid naar de pagina waar je jouw account kunt aanmaken. Volg de handleiding verder bij ‘account aanmaken‘.

Account aanmaken

Bij Women on the Web is het een goede gewoonte om jezelf bekend te maken met je echte naam bij ‘Full Name’. Deze naam is zichtbaar voor alle leden van Women on the Web. Je krijgt later nog de gelegenheid om een ‘Display name’ te kiezen, dat is de naam die getoond wordt bij jouw berichten.

Nadat je jouw account hebt aangemaakt, kom je meteen binnen bij Slack:

Je bent bij jouw aanmelding automatisch lid geworden van de kanalen: algemeen, hulp-op-slack en voorstellen. Alle deelnemers die deze kanalen al volgen, ontvangen in het kanaal een berichtje dat jij lid bent geworden. Zo weet iedereen wie nieuw is binnengekomen.

Het kanaal #algemeen is voor alle algemene mededelingen. Alleen de beheerders van de omgeving kunnen hier berichten plaatsen. Je kunt in dit kanaal wel reageren op berichten.

Het kanaal #hulp-op-slack is voor al jouw vragen over het gebruik van Slack.

Het kanaal #voorstellen is bedoeld om je voor te stellen. Ben je al jaren actief bij Women on the Web? Stel je dan toch even voor via dit kanaal. Het is leuk om hernieuwd met elkaar kennis te maken.

Naast deze drie basis kanalen is er op Slack voor ieder wat wils. Lees verder in het artikel over ‘kanalen‘ hoe je andere kanalen kunt gaan volgen en lees het artikel over ‘draadjes‘ over hoe je draadjes kunt volgen en kunt reageren op draadjes.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Slack